Dogodki - Slovenija

Naslov Svetovni dan informacijske družbe 2011
Leto 2011
Datum začetka 17.05.2011, 10:00
Datum konca 17.05.2011, 17:00
Povzetek

Na ploščadi Maximarketa v Ljubljani, bo 17. maja, med 10. in 17. uro, potekala predstavitev koristi in dosežkov ter storitve in rešitve IKT družbe.

Predstavilo se bo več kot 20 civilnih organizacij in ustanov iz področja, spletne varnosti, odprtokodnih rešitev, e-šolstva, računalniškega svetovanja, e-javne uprave, robotike in računalništva. Širši javnosti bodo pokazali tudi tehnične pripomočke za slepe in slabovidne kakor tudi gluhe in naglušne.

V sklopu obeleževanja tega dne bosta potekali še 2 strokovni okrogli mizi:

1. Okrogla miza
16. maj ob 18.00 uri
Okrogla miza: 20 let interneta v Sloveniji: življenjska sprememba, ki jo prireja revija Monitor s partnerji dogodka.

2. Okrogla miza
18. maj ob 18.00 uri
Okrogla miza: Digitalna ekonomija.

Kraj

Ljubljana

Organizator

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Partnerji dogodka: Arnes - Akademska in raziskovalna mreža Slovenije, Laboratorij za telekomunikacije, Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani, Revija Monitor, Maximarket, E-šolstvo, Ljudmila, Center odprte kode Slovenije, Lugos, Zveza društev slepih in slabovidnih, Zveza društev gluhih in naglušnih, Ministrstvo za javno upravo, Zavod za oskrbo na domu, Mestna knjižnica Ljubljana, Slovenska turistična agencija, Center za varnejši internet, Gimnazija Vič, Elektrotehniško - računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana, Laboratorij za avtonomne mobilne sisteme

JezikSlovenski
Vrsta dogodkaPredstavitev
Srečanje
Print