Naslov Primerjava spletnih brskalnikov
Avtor Bojan Bajc
Leto 2009
Mentor dr. Igor Rožanc
Datum vnosa 31.07.2010, 22:05
Povzetek

Namen diplomske naloge je primerjava spletnih brskalnikov. Pri tem spoznamo, kaj je bil razlog za razvoj spletnih brskalnikov in kasneje spletnih standardov. Glavne spletne standarde podrobneje opišemo in predstavimo njihov prispevek k delovanju spleta in posredno informacijskih tehnologij. Skozi diplomsko nalogo ugotavljamo, kako pomembni so spletni standardi, ki jih brskalniki žal uporabljajo različno (slabše ali boljše) ali jih celo ne uporabljajo.

Diplomska naloga obsega primerjavo petih najbolj razširjenih brskalnikov na svetu in v Sloveniji. Za začetek opišemo, kako so razširjeni v Sloveniji in po svetu. Nato nas zanimajo njihove fizične zmogljivosti, predvsem hitrost in obremenitev racunalnika. Nato si ogledamo brskalnike z uporabniškega vidika, ocenimo njihovo varnost in to, kakšno podporo nudijo razvijalcem spletnih strani. Zadnji testi so namenjeni preverjanju njihove podpore spletnim standardom. Tu nas zanima stopnja podpore spletnim standardom, katere standarde uporabljajo in kako hitri so pri tem.

V zadnjem poglavju predstavimo program za analizo in obdelavo podatkov HiView3, s katerim analiziramo spletne brskalnike in predstavimo dobljene rezultate. Za konec s pomočjo programa razglasimo zmagovalca in poraženca med brskalniki.

Podrobnosti

Diplomsko delo >>

Ključne besede

splet, spletni standardi, spletni brskalniki, analiza podatkov, HiView3

Leto izida - publikacije2009
Print