Naslov Outernet: preobrat v poslovanju na internetu
Avtor Primož Žižek
Leto 2010
Datum vnosa 15.10.2010, 22:11
Povzetek

JupiterResearch, nekoč vodilno podjetje za raziskovanje vpliva interneta in novih tehnologij na posel, sedaj del družbe Forrester, je pred časom napovedal, da bo prodaja v maloprodaji, pogojena z iskanjem informacij o proizvodih in storitvah na internetu, v naslednjih petih letih rasla za dvanajst odstotkov letno. V istem poročilu US Online Retail Forecast, 2006 – 2011, tudi napoveduje, da bo do leta 2011 delež maloprodajnih prihodkov skozi klasične prodajne kanale, ki so posledica nakupnih odločitev na spletu, znašal štirideset odstotkov.

To pomeni, da vas bodo štiri od desetih strank, ki bodo prišle do vas po klasičnih prodajnih poteh – na primer, se pojavile v vaši trgovini –, obiskale, potem ko vas bodo najprej preverile na spletu. Poleg tega se predvideva, da prodaja spletnih nakupov neposredno pospešuje klasično prodajo v razmerju ena proti tri. Če se, vzemimo, na spletu proda izdelkov v rednosti milijon evrov, se jih bo posledično po klasičnih kanalih prodalo za tri milijone.

Sinergija ON / OFF trenda

Sinergija online in offline poslovanja ter izkoriščanje spleta za izboljšanje poslovanja skozi klasične kanale in obratno. Poslovanja ne bomo več ločili na internetno in na klasično, pač pa ju bo outernet združil v popolno celoto, v kateri se prelivajo koristi obeh svetov, se dopolnjujejo in zorijo. Kot jin in jang, zgoraj in spodaj, levo in desno, dan in noč … Če ni prvega, nam drugo ne koristi.

Končni rezultat je vedno združitev v idealni viziji, ne ločevanje. Ločevanje oziroma diferenciacija je nujno za odskoke na višje ravni, vendar se na koncu vedno vsi elementi sestavijo v enotno, harmonično zgodbo.

Podrobnosti

 

ISBN: 978-961-92849-0-2

COBISS.SI-ID: 250826752

Več >>

Ključne besede

outernet, svetovni splet, elektronsko poslovanje, internet

Leto izida - publikacije2010
Print