Naslov Mednarodna konferenca InfoKomTeh 2009 (zbornik)
Avtor Mojca Orel (ur.)
Leto 2010
Datum vnosa 16.10.2010, 20:04
Povzetek

Namen mednarodne konference InfoKomTeh 2009 je predstavitev nove vizije razvoja in uporabe IKT v prihodnosti, zato smo vodilno temo imenovali »Nova vizija tehnologij prihodnosti«.

Mednarodna konferenca vključuje predstavitev stanj, možnosti in razvoja IKT v obdobju ekonomske recesije, promovira razvoj IKT v času hitrejšega družbeno ekonomskega razvoja ter približuje IKT vsem generacijam.

Poudarek mednarodne konference je na uvajanju in uporabi IKT v zdravstvu, poslovanju, izobraževanju, upravi, industriji, telekomunikacijah in energetiki, zato je simbolično razdeljena na pet področij:

  • e-poslovanje
  • e-zdravje
  • e-izobraževanje
  • e-telekomunikacije
  • e-energetika

Predstavljene bodo novosti uporabe IKT na omenjenih področjih ter prikazan aplikativni prenos v podjetja, javne institucije in družbo nasploh. Smernice in strategije razvoja ter najnovejše dosežke pri uvajanju IKT bodo pokazali priznani domači in tuji strokovnjaki iz različnih področij.

Mednarodna konferenca InfoKomTeh 2009 tako predstavlja stično točko za komuniciranje in izmenjavo znanj, izkušenj in idej v procesu uvajanja in širjenja IKT. Udeleženci se bodo seznanili z usmeritvami in namigi, kako širiti IKT na navedenih področjih in kako poiskati nove rešitve in boljšo uporabo tehnologije v prihodnosti.

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je mednarodna konferenca InfoKomTeh 2009 dosegla tako visoke razsežnosti.

- Programski in organizacijski odbor konference

Leto izida - publikacije2009
Print