Naslov Pozitivni in negativni vplivi interneta na mlajšo populacijo
Avtor Jasmina Sinkar
Leto 2009
Mentor dr. Samo Bobek
Datum vnosa 30.03.2011, 01:17
Povzetek

Internet je obsežno omrežje računalnikov, na katerega lahko vsakdo priključi svoj računalnik. Predstavlja pa tudi ogromno množico ljudi, ki so povezani v omrežje. Najpomembnejše storitve interneta so:

− Svetovni splet (WWW),

− elektronska pošta,

− prenos datotek (FTP),

− klepet preko interneta (IRC),

− novice, konference.

Lahko bi rekla, da je internet postal pravi fenomen, ki je v zadnjem času obnorel svet ter spremenil način življenja marsikaterega posameznika. Uporaba interneta je eksponentno rastla od poznih 90-ih, in je v bistvu opredelila nov način za izmenjavo informacij in stike z drugimi po vsem svetu. Velik pečat pa je internet pustil tudi na ekonomskem in tehnološkem področju. Starši z nakupom računalnika otrokom zagotovijo dostop do interneta. Mnogi so tudi mnenja, da je računalnik orodje, ki pomaga, da so njihovi otroci pametnejši ter da jim je v pomoč pri ohranjanju stikov s svojimi prijatelji ter da jih varuje izven ulic in težav. Mladostniki uporabljajo internet predvsem za igranje iger, ohranjevanje stikov s prijatelji, iskanje informacij za šolske zadeve, obiskovanje spletnih strani svojih vzornikov, ˝downloadanje˝ glasbe, filmov in iger. Vendar pa lahko virtualni svet predstavlja enake nevarnosti kot realni svet. Zato je naloga staršev, da svoje otroke varujejo pred sovražnimi vsebinami ter jih naučijo kako kritično presojati spletne vsebine in prepoznati sovražno spletno stran.

Podrobnosti

Diplomsko delo >>

Ključne besede

internet, svetovni splet, elektronska pošta, prenos datotek, klepet preko interneta, novice, konference, računalnik, virtualni svet, mladostniki

Leto izida - publikacije2009
Print