Naslov Internet - prostor, kjer je moľno vse
Leto 2011
Ustanova IMC, d.o.o.
Datum vnosa 06.11.2011, 10:25
Povzetek

Odkar sem se pridružila družbeno odgovornemu programu Ne-odvisen.si, občudujem ljudi, ki ga ustvarjajo. Program podpira vrsta strokovnjakov, sama imena, ki štejejo. Prijatelji programa so znani umetniki, gospodarstveniki, športniki, novinarji, resorna ministrstva. Častno mesto pokrovitelja ima predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk. Pri vsebinsko premišljenih dogodkih  programa Ne-odvisen.si sodelujejo šolski ravnatelji, učitelji, predstavniki policije, pravniki, mrežo spletajo številni posamezniki in institucije. Program Ne-odvisen.si je dokaz, da se ljudje odzovejo, če se jih prav dotakne prizadevanje za skupno dobro. 

Vsaka družba, tudi naša, se boji različnih oblik zasvojenosti. Ponavadi ob tem najprej pomislimo na droge, vendar vemo, da obstaja tudi zasvojenost z alkoholom, kajenjem, igrami na srečo, odnosi. Vedno več različnih vrst zasvojenosti ogroža posameznika in celotno družbo, a se jih še premalo zavedamo. 

Program Ne-odvisen.si je iz lokalne primorske akcije, ki je leta 2007 začela graditi na tem, da je šolske otroke vredno usmerjeno ozavešča ti o različnih pasteh in nevarnostih, obenem pa jih poučiti o vrednostih zdravega in svobodnega življenja brez zasvojenosti, prerasel v vse slovenski družbeno odgovorni program, ki temelji predvsem na preventivnem delovanju. 

Program Ne-odvisen.si je leta 2010 v komaj desetih mesecih aktivnega delovanja in gostovanja po številnih slovenskih občinah in krajih izpeljal 128 vsebinsko premišljenih dogodkov in zaobjel več kot 40.000 otrok, mladostnikov ter odraslih. Program Ne-odvisen.si učinkovito odpira vrata medgeneracijskemu stiku. Zabeležili smo tudi spodbudne rezultate, ko se je 114 posameznikov v osebni stiski in soočanju z zasvojenostjo ravno na takšnih dogodkih opogumilo ter navezalo stik z našimi strokovnjaki. 

Prva številka časopisa Ne-odvisen.si zajema področje spletnega prostora, kjer je mogoče vse – interneta. Ta časopis ni medij, ki se bori za svoj prostor na trgu. Je brezplačna publikacija, ki obvešča o možnih pasteh zasvojenosti in njihovih razsežnostih ter oboroži z več znanja in razumevanja vse tiste, ki jih skrbi za otroke, sorodnike, prijatelje, navsezadnje za celotno družbo. Medij, dragoceno orodje, brez katerega si danes ne predstavljamo več življenja, obenem pa nas lahko zapelje tudi v različne neprijetne situacije ali omreži z zasvojenostjo, nevarno za zdravje in življenje.

Gordana Petek Ivandič, urednica

Vir: http://www.ne-odvisen.si/novice/casopis-ne-odvisen-si.html, 6.11.2011

Leto izida - publikacije2011
Print