Naslov Odnos porabnikov do MMS oglaševanja
Avtor Hrovat Kristijan
Leto 2005
Ustanova Ekonomska fakulteta
Mentor Žužel Barbara
Datum vnosa 22.03.2006
Povzetek

Pred leti smo v Sloveniji že bili priča oglaševanju prek SMS sporočil, ki pa se nikoli ni prijelo. Sedaj se sprašujemo, ali bi SMS oglaševanje lahko nadomestila multimedijska sporočila MMS. Cilj avtorja je bilo ugotoviti, ali med slovenskimi uporabniki mobilne telefonije obstaja dovolj veliko zanimanje, da bi MMS oglaševanje lahko zaživelo.

V teoretskem delu diplomske naloge se je avtor najprej posvetil temeljnim pojmom oglaševanja in komunikacijskega procesa. Obdelal je tradicionalno in netradicionalno oglaševanje ter prednosti in slabosti posameznih oglaševalnih medijev. Naslednje poglavje obravnava pojme kot so MMS, trendi pošiljanja sporočil ipd. Nato nam avtor predstavi stanje na domačem ter svetovnem trgu mobilne telefonije. Izvedel je raziskavo, v katero je bilo vključenih 151 oseb, ki jih je anketiral s pomočjo anketnega vprašalnika.

V sklepu avtor povzame, da glede na izsledke njegove raziskave obstaja možnost, da bi se MMS oglaševanje v Sloveniji prijelo. Seveda pa je največje delo pred morebitnimi ponudniki te storitve, ki morajo za učinkovit začetek MMS oglaševanja dobro premisliti svojo strategijo.

Podrobnosti

Diplomska naloga >> (bin, 389 KB)

Ključne besede

MMS, oglaševanje

Print