Naslov Prenova elektronskega bančništva v Delavski hranilnici d.d.
Avtor Klemen Blažič
Leto 2005
Ustanova Ekonomska fakulteta
Mentor Gradišar Miro
Datum vnosa 25.07.2006
Povzetek

Elektronsko poslovanje počasi postaja del vsakdanje ponudbe bank. Omogoča na hitro poslovanje, cilj bank, ki ga ponujajo pa je, da bi lahko vse storitve potekale po elektronski poti. Cilj magistrskega dela je izboljšava obstoječega sistema elektronskega bančništva v Delavski hranilnici d.d.

V prvem delu avtor razišče in opiše problematiko elektronskega poslovanja, našteje probleme, poda pa tudi predloge, s katerimi bi te probleme zmanjšali. V drugem delu naloge se posveti analizi trenutnega stanja v Delavski hranilnici d.d. Glavni avtorjev namen je prenoviti sisteme e-poslovanja v omenjeni hranilnici, pri tem pa največjo pozornost posveti varnosti. V zaključku pregleda prednosti in slabosti prenove poslovanja, poda pa tudi predloge za nadaljnje delo.

V zaključku avtor pove, da sta glavni oviri pri širitvi elektronskega bančništva pomanjkanje znanja ter nezaupanje v varnostni sistem. Večja kot bo uporaba tovrstnih storitev, bolj prepoznavni bodo problemi, lažje pa bo tudi njihovo reševanje.

Podrobnosti

Magistrsko delo >> (pdf, 741 KB)

Ključne besede

e-poslovanje, e-bančništvo

Print