Naslov Elektronsko poslovanje javne uprave (e-uprava) in storitev e-dohodnina
Avtor Guček Alja
Leto 2005
Ustanova Ekonomska fakulteta
Mentor Jerman-Blažič Borka
Datum vnosa 26.07.2006
Povzetek

Cilj magistrskega dela je priti do novih spoznanj, ki bodo snovalcem in izvajalcem strategije razvoja storitve e-uprava pomagala dopolniti nadaljnjo strategijo glede na primere dobrih praks drugih držav. Poleg tega pa avtorica želi z nalogo ta spoznanja uporabiti na konkretnem primeru in podati predloge za izboljšavo.

Delo je sestavljeno iz osmih poglavij. Prvo poglavje je namenjeno uvodu, naslednja poglavja pa pojasnjujejo osnovne pojme kot so javna uprava in elektronsko poslovanje. Četrto poglavje natančno opisuje pojem e-uprave ter analizira njene prednosti in slabosti. V nadaljevanju avtorica predstavi razvoj e-uprave v Sloveniji. Šesto poglavje je namenjeno zaključku raziskave o razvitosti e-uprave v različnih državah Evropske unije. Tema zadnjega poglavja pa je predstavitev ene izmed storitev e-uprave in sicer e-dohodnina.

V analizi storitve e-dohodnina je avtorica ugotovila, da gre sicer za preprosto, toda skromno storitev, ki ni popolnoma prilagojena uporabnikom. V predlogih izboljšav se je avtorica osredotočila predvsem na razširitev osnovne storitve in kvalitete storitve e-dohodnina.   

Podrobnosti

Magistrsko delo >> (pdf, 3.577 KB)

Ključne besede

e-uprava, e-dohodnina

Print