Naslov Internet kot medijsko orodje odnosov z javnostmi in njegova uporabna vrednost za novinarje
Avtor Tadeja Kuhar
Leto 2007
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Bašić Hrvatin Sandra
Datum vnosa 31.03.2008
Povzetek

V medijskem prostoru se uporabljajo nove IKT, ki spreminjajo odnose z mediji, hkrati pa se spreminja tudi novinarstvo kot poklic. Avtorica se v nalogi osredotoča na uporabo interneta kot medijskega orodja odnosov z javnostmi pri novinarjih, ki spremljajo delo policije.

V uvodnem delu so opredeljeni cilji, hipoteze ter raziskovalne metode. Drugo poglavje je namenjeno internetu, in sicer razvoju ter internetu kot interaktivnemu množičnemu mediju. Tretje poglavje zajema področje odnosov z javnostmi, četrto pa poveže internet, odnose z javnostmi ter novinarje. Sledi opredelitev interneta kot medijskega orodja odnosov z javnostmi v rokah institucij državne uprave ter zaključek.

Avtorica ugotavlja, da internet je temeljno orodje odnosov z javnostmi s strani uporabne vrednosti novinarjev, ki spremljajo delo policije. Uporaba interneta pri odnosih z javnostmi postaja praktično neizogibno potrebna, z razvojem IKT pa se bodo obstoječa orodja nadgradila in izboljšala, ustvarila pa se bodo tudi nova.

Podrobnosti

Magistrsko delo >> (pdf, 2,91 MB)

Ključne besede

internet, odnosi z javnostmi, policija, novinarstvo, mediji

Print