Naslov Informatizacija slovenskega zdravstvenega sistema
Avtor Kovačič Jure
Leto 2008
Mentor Groznik Aleš
Datum vnosa 17.07.2008
Povzetek

Informatizacija slovenskega zdravstva je nujen proces za vzpostavitev učinkovitega, prilagodljivega in sodobnega zdravstvenega sistema. Avtor diplomskega dela se v nalogi osredotoči na analizo načrta za prenovo zdravstvenega informacijskega sistema in njegove koristi za celotno slovensko zdravstvo. 

V prvem delu diplomske naloge predstavi obstoječe stanje informatike v slovenskem zdravstvu, sledi pa poglavje, ki podrobno predstavi pomen in vlogo e- zdravja ter ocena investicije vzpostavitve enotnega zdravstvenega sistema v EU. Tretje poglavje predstavi primer, kako naj bi delovalo slovensko zdravstvo, po vzpostavitvi tovrstnega sistema. V zadnjem delu je opisan uspešen projekt informatizacije sistema kartice zdravstvenega zavarovanja in uvedbe sodobnega on- line elektronskega poslovanja.

Avtor na koncu našteje kar nekaj pogojev za uspešno prenovo sistemov, med njimi motiviranost, prilagodljivost ter pripravljenost kadrov, v tem primeru izvajalcev zdravstvenih dejavnosti, na osvojitev znanj in veščin za samo uporabo prenovljenih sistemov.

Ključne besede

informatizacija, zdravstvo, e- zdravje

Leto izida - publikacije2008
Print