Naslov Digital Government: Technology and Public Sector Performance
Avtor West, Darel M.
Leto 2005
Ustanova RTV Slovenija
Datum vnosa 06.09.2005
Povzetek

Malo rezultatov razvoja je imelo tako širok učinek na javni sektor kot pojav interneta in digitalnih tehnologij. Avtor v knjigi razpravlja o spremembah, ki jih tehnologija povzroča na delovanju javne uprave, političnem procesu in demokraciji s tem, da izboljšuje odzivnost javne uprave in povečuje količino informacij, ki so na voljo državljanom.
 
Z uporabo različnih metod – preučevanje posameznih primerov, vsebinske analize preko 17.000 spletni strani državne uprave, analize javnega mnenja in mnenja uradnikov, preizkus odzivnosti na e-pošto, podatki o proračunih in agregatne analize – avtor predstavlja najbolj celovito študijo e-uprave, ki je bila do sedaj opravljena. Poleg drugih področij, predstavi tudi koliko sprememb je že bilo v javnem sektorjem, kaj določa hitrost sprejemanja e-uprave in kakšni so učinki digitalne tehnologije na javni sektor.
 
Knjiga poda različne faktorje, ki so omejili sposobnost ustvarjalcev politike za uporabo novih tehnologij. Čeprav ima e-uprava potencial za revolucionarne spremembe, družbene, politične in ekonomske sile preprečujejo, da bi uradniki prepoznali polne prednosti interaktivne tehnologije.

Print