Naslov Prihodki z naslova e-trgovine so se v ZDA spet povečali

Prihodki e-trgovine v ZDA so se v tretji četrtini leta 2008 povečali za 6 % v primerjavi z enakim obdobjem leta 2007, ugotavlja comScore.

Rast prihodkov se je sicer zmanjšala, saj je v prvi četrtini glede na enako obdobje leta 2007 znašala 12 %, v drugi četrtini pa 13 %. Med potrošniki je moč zaslutiti strah pred prihodnostjo, saj je 82 % anketirancev zatrdilo, da se prihodnosti bojijo bolj kot kdajkoli prej. Le 26 % potrošnikov meni, da bo ameriško gospodarstvo čez eno leto v boljšem stanju. V časih ekonomske krize internet ostaja izjemno pomemben kanal za prodajalce, saj je stroškovno izjemno učinkovit, še vedno obstaja določena stopnja rasti e-nakupovanja, internetne marketinške kampanje pa vplivajo tudi na prodajo v pravih trgovinah. Med prodajnimi kategorijami je najvišjo stopnjo rasti, kar 60 %, zabeležila prodaja iger, igralnih konzol in pripomočkov, na drugo mesto po rasti pa se je uvrstila kategorija pohištva in opreme.

Najslabše se je v primerjavi s tretjo četrtino leta 2007 odrezala kategorija glasbe, filmov in videov, ki je padla za 29 %.

Vir: comScore, 31.10.2008

Datum 28.11.2008
Print