Naslov Uporabniki vedno več časa preživijo na spletnih socialnih omrežjih

Več kot polovica ameriških uporabnikov interneta uporablja spletna socialna omrežja, kot sta Facebook in MySpace, ugotavlja IDC.

Uporabniki na spletnih socialnih omrežjih preživijo vedno več časa, kar je še posebej všeč oglaševalcem. Uporabniki spletnih socialnih omrežij omrežja obiskujejo pogosto, namenijo pa jim tudi prece časa. Tri četrtine uporabnikov omrežja obiskuje vsaj enkrat tedensko, 57 % pa jih obiskuje vsaj enkrat dnevno. 61 % uporabnikov ob vsakem obisku za omrežje porabi najmanj 30 minut, pogosto pa na strani ostanejo zelo dolgo, 38 % tako na določenem omrežju ostane polno uro. 4 glavni razlogi uporabe: navezovanje stikov in komuniciranje, zaradi "pritiska" prijateljev, zabava in nameni, povezani z delom. Oglaševanja ni med nameni uporabe. Na omrežjih so uporabniki celo manj tolerantni do oglaševanja kot drugod na spletu.

Oglaševalci še vedno iščejo načine uporabe oglaševanja na omrežjih, pojavljajo se tudi vprašanja o uporabi stikov, ki jih ima uporabnik, za oglaševanje, vendar pa je ideja še v povojih.

Vir: IDC, 24.11.2008

Vir IDC
Datum 15.12.2008
Print