Naslov 100.000 EUR kapitala za najbolj drzen podjetniški projekt

Podjetniški pospeševalnik ITIME je projekt Microsoftovega centra za inovacije, ki ga organizira Tovarna podjemov skupaj z investicijskim partnerjem Poslovni angeli Slovenije. Podjetnikom in podjetniškim skupinam z inovativno podjetniško idejo iz panog TIME (telekomunikacije, internet, mediji, zabava) in potencialom hitre rasti ponuja intenzivno mentorstvo na tridnevnem podjetniškem vikendu, poslovno svetovanje in realno investicijo poslovnih angelov v višini 100.000 EUR. Podjetniki in podjetniške skupine se lahko najkasneje do 18. februarja prijavijo na spletni strani www.itime.si.

 

10 kandidatov, ki jih bo investicijska komisija izbrala izmed vseh prispelih prijav, se bo udeležilo intenzivnega tridnevnega »podjetniškega vikend paketa« z mentorskim programom v Rogaški Slatini ter izkoristilo dodatno individualno svetovanje z izbranimi mentorji. Sledila bo izvedba aktivnega treninga za pripravo predstavitve pred poslovnimi angeli ter šole retorike in delavnica za pripravo celotne investicijske dokumentacije za investitorje in strateške partnerje. Vseh 10 izbranih bo deležnih tudi močne medijske izpostavljenosti, ki jim bo omogočala hitrejši prodor na ciljni trg.

Skupina 10 poslovnih angelov bo v zameno za 15% do 20% lastniški delež enemu podjetju ponudila 100.000 EUR ali dvema 50.000 EUR lastniškega vložka. “Poslovni angeli bodo investirali v projekt, ki jih bo najbolj prepričal z vidika predanosti, kompetentnosti in izvršnosti podjetniškega tima, komercialnega potenciala ideje in stopnje zrelosti rešitve,” je povedal Blaž Kos, vodja Kluba Poslovnih angeli Slovenije.

Odločitev, katero start-up podjetje bo deležno investicije, bodo poslovni angeli sprejeli 25. marca na Microsoftovem podjetniškem forumu, ki bo potekal na konferenci PODIM v Mariboru. Na »podjetniškem reality showu« se bodo tri najboljše podjetniške skupine javno predstavile pred izbranimi poslovnimi angeli ter jih z odgovori na vprašanja poskušale prepričati, da so njihov najboljši investicijski izbor.

Podjetniški pospeševalnik ITIME je zasnovan po vzoru dobrih svetovnih praks, kot sta evropski SEEDCAMP in ameriški Y Combinator.

ITIME podjetniški pospeševalnik je tesno povezan z Microsoftovim študentskim tekmovanjem IMAGINE CUP (www.imaginecup.com) in slovenskim tekmovanjem start-up podjetij Start:up Slovenija (www.startup.si), ki ga v partnerstvu z JAPTI in Ministrstvom za gospodarstvo organizira Tovarna podjemov.

Več informacij>>

Datum 28.01.2009
Print