Naslov 10. februar - Dan varne rabe interneta

Ob letošnjem Dnevu varne rabe interneta, 10. februarja, vas ob 10. uri vabimo na novinarsko konferenco v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 5).

V teh dneh začenja delovati telefonska linija in spletna stran »Nasvet za net«, namenjena otrokom in mladostnikom, ki naletijo na težave na internetu. Projekt poteka v okviru točke osveščanja o varni rabi interneta Safe-si. Delovanje in namen telefonske linije in spletne strani bo predstavila Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije, ki kot partnerska organizacija skrbi za izvajanje tega dela projekta.

Izkušnje sorodnih telefonskih linij po Evropi kažejo, da je zelo pogosta tema klicev mladih spletno nadlegovanje, ki ga doživljajo s strani vrstnikov (žaljenje, objava neprimernih fotografij, kraja identitete ipd.). Letošnji Dan varne rabe interneta je tako na evropski ravni kot v Sloveniji posvečen ravno boju proti spletnemu (in mobilnemu) nadlegovanju.

Na konferenci bo prisoten tudi generalni direktor slovenske podružnice Microsofta, Matej Potokar, ki bo na kratko spregovoril o Microsoftovih naporih za varnejšo internetno izkušnjo kot tudi o delavnicah na temo varne rabe interneta med otroki, ki so jih skupaj s Safe.si izvedli Microsoftovi prostovoljci po osnovnih šolah in jih bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Kot družbeno odgovorni ponudnik širokopasovnega internetnega dostopa UPC Telemach že drugo leto podpira projekt varne rabe interneta Safe-si. Roman Volčič, direktor prodaje in marketinga bo predstavil njihova prizadevanja in izobraževanja za varnost na internetu, ki jih po osnovnih šolah širom Slovenije izvajajo tako za učitelje, starše kot učence.

Po tiskovni konferenci ob 11.00 se bo v isti dvorani odvijal še osrednji dogodek ob Dnevu varne rabe interneta, in sicer konferenca Ustavimo virtualno nasilje, ki jo bo odprl minister za šolstvo dr. Igor Lukšič, sledila pa bo strokovna debata, ki jo bo vodila Vida Petrovčič.

Datum 03.02.2009
Print