Naslov Platform-A na februarski lestvici oglaševalskih omrežij ponovno na prvem mestu

V primerjavi z januarjem 2009 se vodilna mesta na comScore-ovi februarski lestvici ameriških oglaševalskih omrežij niso bistveno spremenila, piše ClickZ.

Na prvem mestu se še vedno nahaja Platform-A, ki je dosegel 90 % vseh 192,2 milijona obiskovalcev. Yahoo Network je s 85-odstotnim dosegom ponovno zasedel drugo pozicijo, ValueClick pa je z 82-odstotnim dosegom spet tretji na seznamu. Tudi Google Ad Network je obržal svoj položaj in je z 81-odstotnim dosegom četrti na lestvici.

Yahoo Sites (5. mesto oz. 75 % doseg) in Specific Media (6. mesto oz. 74 % doseg) sta v primerjavi z januarjem oba napredovala za eno mesto. Google je napredoval za dve poziciji in je s 73-odstotnim dosegom sedmi na lestvici, prehitel pa je tako Traffic Marketplace (8. mesto oz. 73 % doseg) kot Tribal Fusion (9. mesto ali 72 % doseg).

Microsoft je storitve, povezane z oglaševalskimi omrežji združil pod imenom Microsoft Media Network U.S. in se znebil oznake DRIVEpm. Slednji je v januarju zasedel 17. pozicijo, Microsoft Media Network pa se je na februarski lestvici uvrstil na 15. mesto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir:  ClikZ, 27. marec 2009.

Vir slike: adexchanged.com

Vir ClickZ
Datum 21.04.2009
Print