Naslov Britanski časopisi vse bolj priljubljeni v tujini

Internet je povečal dostopnost britanskih časopisov in le-te še bolj približal tujim bralcem, katerih v klasični tiskani obliki ne bi mogli doseči v takšnem obsegu, piše comScore. Kljub temu, da imajo mnogi britanski spletni časopisi razmeroma velike baze domačih bralcev, je pri mnogih delež tujega občinstva večji od domačega. Glede na obiske iz celotnega sveta je najbolj priljubljen Mail Online, katerega je v marcu 2009 skupno obiskalo 12,8 milijona posameznikov, kar 73 % teh pa je bilo iz tujine. Tudi Thisislondon.co.uk, ki je usmerjen predvsem na London, je zabeležil 48 % tujih obiskovalcev.

Med angleškimi bralci je najbolj priljubljen The Sun Online, katerega je marca 2009 obiskalo 4,6 milijona Angležev, kar predstavlja 40 % obiskovalcev iz vsega sveta. Sledi mu Guardian.co.uk, ki je v letošnjem marcu zabeležil 4,3 milijona britanskih obiskovalcev, ki predstavljajo 43 % bralcev iz vseh držav. Na tretjem mestu se nahaja Telegraph.co.uk, ki je marcu beležil 3,9 milijona britanskih obiskov, to je 38 % obiskovalcev iz celotnega sveta.

V Veliki Britaniji je marca 2009 enega od spletnih časopisov obiskalo 15,9 milijona posameznikov, kar predstavlja 43 % doseg v spletni populaciji in je 9 % več kot leto prej. Znotraj teh 15,9 milijona angleških obiskovalcev jih je bilo 63 % mlajših od 45 let, 72 % pa se jih uvrsti v višji srednji, srednji ali nižji srednji družbeni razred. Med 48 milijoni angleških naročnikov mobilnih telefonov jih je 11,9 milijona v februarju 2009 prek mobilnih naprav dostopalo do novic in informacij.

Vir: Gavin, Jamie. Fast Growing U.K. Online Newspaper Market Attracting Even Larger Audiences from Beyond the Pond. Comscore.com, 13.5.2009

Vir slike: Colorado State University

Datum 19.05.2009
Print