Naslov Prihodnost brezplačnih internetnih storitev?

Analitiki opozarjajo, da so poslovna pričakovanja številnih ponudnikov glede na trenutne razmere v gospodarstvu preveč optimistična, piše Monitor. Tako velika kot majhna podjetja se soočajo s potrebo po razmisleku o smiselnosti obstoječe strategije. Poznavalci napovedujejo, da bi se lahko prihodki spletnih oglasov v bližnji prihodnosti zmanjšali, kar bi najbolj vplivalo na manjša podjetja.

Marsikje zaradi pomanjkanja sredstev razmišljajo o tem, da bi brezplačne storitve naredili plačljive ali pa jih v najslabšem primeru ukinili. Tako so se avtorji Wikipedie odločili opustiti iskalnik Wikia Search, Microsoft bo zaprl Encarto, Kodak je začel za doslej brezplačni fotografski portal zaračunavati naročnino, primerov pa je še več.

Starejši analitiki menijo, da so se podobni scenariji že odvili pred desetletji. Storitve kot so telefonski pogovori ali bankomati so podjetja sprva ponudila brezplačno, nato pa so postale plačljive. Pri spletnih storitvah naj bi šlo za podoben proces, ki naj bi ga gospodarska kriza le pospešila.

Za ponudnike storitev se ne obetajo rožnati časi, uvajanje plačljivih storitev pa ni priljubljena rešitev, zato se zna zgoditi, da bodo v takih primerih uporabniki odšli drugam. Na splošno to pomeni tudi manj možnosti za inovacije in razvoj. Na mestu je tudi, da se uporabniki vprašamo, kje hranimo svoje podatke in kako smo zavarovani v primeru ukinitve določene storitve.

Vir: Djurdjič, Vladimir. Konec brezplačnih internetnih storitev. Monitor, maj 2009

Vir slike: Internet Channel

Datum 01.06.2009
Print