Naslov Facebook proti Myspaceu?

Myspace je najbolj priljubljeno socialno omrežje na področju video vsebin, hkrati pa se je čas, ki ga posamezniki preživijo na Facebooku, v enem letu povečal za 700 %, piše BizReport.

Nielsenova raziskava, ki smo jo že omenjali, kaže občutno prednost Facebooka pred vsemi ostalimi socialnimi mediji, če le-te primerjamo po količini uporabniškega časa. Po drugi strani pa ima Myspace izrazito prednost, če socialne medije ocenjujemo iz vidika video vsebin. V aprilu 2009 so uporabniki omrežja Myspace za spremljanje videov namenili 384 milijonov minut časa, ogledali pa so si več kot 120 milijonov posnetkov. Za primerjavo so uporabniki Facebooka ogledu 41,5 milijona videov namenili 'le ' 113 milijonov minut časa.

Vprašanje katero od dveh socialnih omrežij je boljše, je morda presplošno zastavljeno, saj rezultati omenjene raziskave kažejo, da uporabniki določeno omrežje obiskujejo iz različnih razlogov. Vsako od omrežij ima na področju trženja določen potencial, pod pogojem, da so posamezne kampanje usmerjene v pravo smer. Če uporabnike omrežja Myspace zanimajo predvsem video vsebine, pa se zdi, da uporabniki Facebooka več pozornosti namenijo predvsem posameznim aplikacijam in interakciji s prijatelji.

Pri Nielsenu še ugotavljajo, da socialni mediji med uporabniki lahko hitro izgubijo na priljubljenosti, ne glede na njihovo velikost ali stopnjo rasti. To kažejo pretekle izkušnje z omrežji kot sta Friendster in Myspace.

Vir: Knight, Kristina. Facebook, MySpace fight for top ranking. BizReport.com, 3.6.2009

Vir slike: Doug Silton

Datum 30.06.2009
Print