Naslov Turški uporabniki interneta najbolj angažirani

Turčija se s 17,8 milijona spletnih uporabnikov po velikosti spletnega občinstva nahaja na 7. mestu, je v raziskavi ugotovil ComScore.

Turško spletno občinstvo se je med vsemi evropskimi državami izkazalo za najbolj angažirano. Povprečni turški uporabnik je v aprilu 2009 obiskal prek 3000 spletnih mest, temu opravilu pa je namenil 32 ur časa. Na drugem mestu je Velika Britanija, kjer je povprečni uporabnik aprila obiskal skoraj 2500 spletnih strani in pri tem porabil 29 ur časa. Brskanju po spletnih straneh so najmanj časa namenili Avstrijci, povprečni uporabnik je obiskal 1500 spletnih mest in temu namenil 14 ur.

K zavzetosti turške spletne populacije največ prispeva uporaba socialnih omrežij in zabavnih multimedijskih strani. Pri doseganju teh skoraj 18 milijonov posameznikov se na področju oglaševanja in trženja pojavljajo številne priložnosti, še ugotavlja ComScore.

Po velikosti internetnega občinstva je s 40 milijoni uporabnikov prvo mesto zasedla Nemčija, s 36,8 milijona uporabnikov pa ji sledi Velika Britanija. V Vzhodni Evropi po številu porabnikov pred Turčijo prednjači le še Rusija, kjer so jih našteli 31,3 milijona.

 

Vir: Leggatt, Helen. Turkey has most engaged European Internet audience. BizReport.com, 2.6.2009

Vir slike: StartupMeme

Datum 01.07.2009
Print