Naslov Matere pomembna skupina spletnih uporabnikov

Ocene kažejo, da so ženske z otroki leta 2009 v ZDA predstavljale 34,3 milijona mesečnih uporabnikov interneta, to pa pomeni, da se uvrstijo med večje skupine mesečnih uporabnikov, piše eMarketer. Po napovedih se bo število mater, ki mesečno uporabljajo internet, do leta 2013 povečalo na približno 36 milijonov.

Matere zelo pogosto obiskujejo spletna mesta, ki vsebujejo teme s področja starševstva in družine, redno pa si ogledujejo tudi novice, vremensko napoved in politične vsebine. Rade obiskujejo tudi internetne trgovine, saj ocene kažejo, da je nakup na spletu v zadnjih dvanajstvih mesecih opravilo 70 % mater.

Spletne trgovine najpogosteje uporabljajo za zbiranje informacij o izdelkih (49 %), nakupovanje za otroke (45 %) in nakupovanje zase (44 %). Matere največkrat kupujejo oblačila in dodatke (40 %), izdelke s področja kuhanja (31 %) in otroško opremo (26 %).

Pomembno vlogo imajo pri odločitvah v zvezi z družinskimi nakupi, pri tem pa si v največji meri pomagajo z informacijami na spletnih straneh (24 %), priporočili družine ali prijateljev (21 %) in spletnimi iskalniki (19 %). Nezanemarljiv del informacij jim lahko prek uporabe socialnih medijev posredujejo tudi tujci.

Na tradicionalne medije se pri odločitvah o družinskih nakupih zanašajo manj pogosto. Na prvem mestu se nahaja TV (11 %), sledita pa časopis (7 %) in radio (5 %).

Vir: eMarketer, 8.6.2009

Vir slike: Ahajokes

Datum 21.07.2009
Print