Naslov Jacksonov pogreb tretji največji spletni dogodek leta

Pogreb in spominska svečanost Michaela Jacksona predstavljata tretji največji spletni dogodek leta, piše All Things Digital.

Večja spletna dogodka sta bila le še Obamovo ustoličenje in novica o Jacksonovi smrti. Pogreb kralja popa je v živo spremljalo skoraj 2,2 milijona posameznikov, v primeru ustoličenja Barracka Obame pa je bilo posredovanih približno 7 milijonov prenosov v živo.

Facebook je svoje storitve integriral z video prenosom na spletnih mestih CNN, E!, ABC in MTV. Med pogrebom je milijon uporabnikov Facebooka objavilo 800 tisoč sporočil v obliki posodobitve statusa. Med ustoličenjem Obame se je na Facebooku pojavilo 1,8 milijona sporočil tovrstne oblike, ki so vsebovale besedo Obama.

CNN je med pogrebom posredoval 781 tisoč hkratnih prenosov v živo, med ustoličenjem pa 1,3 milijona. Pri MSNBC pravijo, da so uporabnikom spleta postregli s tremi milijoni prenosi Jacksonovega pogreba v živo, kar predstavlja drugi največji dogodek letos, takoj za ustoličenjem.

Vir: Kafka, Peter. Michael Jackson’s Last Performance on the Web: Big, but Not Obama Big. Mediamemo.allthingsd.com, 7.7.2009

Vir slike: SEO

Datum 05.08.2009
Print