Naslov Gartner: HP v kvadrantu vodilnih ponudnikov storitev

Raziskava analitskega podjetja Gartner je HP uvrstila med najbolj kvalitetne ponudnike storitev na svojem področju. HP je prepričan, da ta uvrstitev skupaj s tržnim deležem na trgu večfunkcijskih naprav in uspehi pri strankah dokazuje njegovo sposobnost, da strankam zagotovi ponudbo, ki nudi stalne prihranke in pisarniško storilnost.

V Gartnerjevem poročilu je bil HP ovrednoten tako na podlagi celovitosti vizije kot tudi sposobnosti, da jo uresniči v praksi. Gartner označuje vodilne ponudnike kot podjetja, ki zagotavljajo storitve za upravljanje tiskanja širokemu naboru strank, vključno z največjimi in zelo geografsko razpršenimi podjetji. Vodilni ponudniki morajo prikazati ne samo sposobnost zagotavljanja sodobnih storitev za upravljanje tiskanja, ampak tudi razumevanje, pobude in vire, ki izražajo pripravljenost na prihodnost. Voditelje označuje celoten nabor storitev s ponudbo storitev z dodano vrednostjo.

Podjetje Photizo Group je ta mesec predstavilo poročilo 2009 MPS Market Forecast, ki na podlagi podatkov iz leta 2008 prav tako postavlja HP na mesto vodilnega globalnega podjetja s 34-odstotnim tržnim deležem.

»Menimo, da priznanja industrijskih analitikov, ki jih še poudarjajo dosežki pri strankah in nedavne predstavitve inovativnih storitev, dokazujejo naše uspešno delovanje na trgu in potrjujejo naša prizadevanja,« je povedal John Johansky, podpredsednik in generalni direktor za svetovno prodajo in storitve v HP-jevi skupini za uporabljanje in tiskanje. »Ukvarjamo se z izboljševanjem poslovnih rezultatov, ki jih s storitvami za upravljanje tiskanja še naprej zagotavljamo našim strankam.«

Stranke iz različnih panog – od finančnih institucij in pravnih pisarn do zdravstvenih podjetij in podjetij, ki zagotavljajo izdelke za potrošnike – izkoriščajo prednosti storitev HP MPS. Podjetje Autoliv, ki razvija in izdeluje sisteme za avtomobilsko varnost za vse večje proizvajalce avtomobilov, beleži dobre rezultate z uvedbo strateškega pristopa na področju storitev HP MPS.

»Ko je Autoliv sodeloval s HP-jem pri reševanju naših kompleksnih izzivov na področju procesov tiskanja in upodabljanja, nismo pričakovali, da bomo tako hitro zabeležili velike prihranke,« je povedal Jeff Peterson, višji sistemski inženir pri podjetju Autoliv. »Do danes smo s pomočjo uravnoteženega nameščanja HP-jevih naprav in proaktivnega upravljanja dosegli od 35- do 40-odstotno znižanje stroškov na stran.«

Gartnerjev magični kvadrant je grafični prikaz stanja na trgu v določenem časovnem obdobju. Prikazuje Gatnerjeve analize položaja proizvajalcev glede na kriterije, ki jih za posamezni tržni segment določa Gartner. Gartner s tem ne priporoča nobenega podjetja, izdelka ali storitve, prikazane v magičnem kvadrantu, prav tako pa ne spodbuja k izbiri kateregakoli proizvajalca, ki je uvrščen v kvadrant vodilnih.

Vir: RIS.org 

Vir slike: HP

Datum 02.09.2009
Print