Naslov V spletni skupnosti Drummers o perečih temah oglaševanja

Spletno skupnost Drummers, del dogajanja oglaševalskega festivala Golden Drum, sestavljajo drzni in provokativni poznavalci oglaševalskega in marketinškega prostora, ki razpravljajo o najbolj perečih temah in problematikah, s katerimi se srečujejo danes. Spletna skupnost je doslej požela že toliko zanimanja, da bodo »bobnarji« najbolj provokativne debate, ki se odvijajo v spletnem prostoru, predstavili tudi na okrogli mizi Golden Druma »Walk that thin line, baby!«.

Spletna skupnost Drummers, ki predstavlja neke vrste zaodrsko dogajanje festivala Golden Drum, omogoča enostavno prijavo ter objavo člankov, komentarjev in kritičnih mnenj o različnih praksah oglaševanja. Postavljena je v festivalsko okolje, a je obenem zasnovana tako, da informacije potujejo prek spleta na različne načine in je s tem vpletena tudi v širšo skupnost. Z možnostjo enostavnega povezovanja in objavljanja člankov tudi v drugih spletnih skupnostih, kot so Facebook, Twitter, Technorati, Digg in Reddit, pa se komunikacija hitro širi tudi v druge spletne medije.

»Napovedana okrogla miza je le podaljšek demokratične debate, ki se že nekaj mesecev odvija na spletnem mestu in izven njega.  Povzeli bomo najbolj vroče teme, ki  zaznamujejo spletne debate, in si izmenjali še kakšno misel več. Prepričan sem, da bo ta okrogla miza ena izmed najbolj zanimivih na festivalu, saj je sodelovanje omogočeno vsem, ki imajo kaj za povedati na temo marketinga in komunikacije«, je povedal Zoran Savin iz podjetja Sonce.net, eden izmed kreativnih ustvarjalcev spletne skupnosti Drummers. Okrogla miza »Walk that thin line, baby!« bo potekala 8. oktobra ob 11.15 uri v dvorani Emerald v Hotelu Bernardin v Portorožu.

Vsak »bobnar« si lahko svoj profil oblikuje na spletnem mestu festivala ali pa se poveže prek aplikacije Facebook Connect, ki omogoča enostavno registracijo in prijavo v spletno skupnost prek uporabnikovega profila na Facebooku. Trenutno spletno skupnost sooblikuje že več kot 150 aktivnih članov, v podjetju Sonce.net pa pričakujejo povečan obisk v času trajanja festivala, torej med 5. in 9. oktobrom.

Vir: RIS.org

Datum 15.09.2009
Print