Naslov Socialna omrežja in navezovanje poslovnih stikov

Če je Facebook namenjen predvsem zabavi in družbenju, je LinkedIn bolj poslovno usmerjeno socialno omrežje. Namenjeno je iskanju novih sodelavcev in rešitev ter gradnji posameznikove kariere. Slovenskih podjetij, ki bi na LinkedInu ponujala delovna mesta je sicer zelo malo, a če je posameznik odprt za tujino, se le-temu možnosti lahko hitro razširijo.

LinkedIn vsebuje več storitev, ki so uporabne za poslovno okolje. Ena izmed njih so interesne skupine, ki so lahko nadzorovane, kar omogoča, da ustanovitelj denimo sprejme le sodelavce.

Modul vprašanja in odgovori spada med uporabnejše storitve in je namenjen reševanju vsakdanjih strokovnih in poslovnih vprašanj. Na ta način lahko izvemo, kako se s podobnimi dilemami soočajo kolegi po svetu, s kvalitetnim odgovarjanjem na zastavljena vprašanja pa lahko uporabniki pridobijo strokovne točke morda na ta način postanejo zanimivi za delodajalce.

Namesto vprašanj in odgovorov se lahko poslužimo diskusij, ki omogočajo podoben način sodelovanja, kot ga nudijo spletni forumi. Ob vsem tem se lahko zgodi, da prerastemo okvire omrežja LinkedIn in si ustvarimo zunanjo spletno stran. V le-to lahko z vmesnikom API tudi integriramo storitve, ki jih omenjeno omrežje ponuja.

Vir: Zupančič, Matic. 6 korakov. Monitor, julij/avgust 2009

Vir slike: Blogspot

Datum 05.10.2009
Print