Naslov Projekt VEM Sloveniji prinesel nagrado

Slovensko Ministrstvo za javno upravo je poleti prejelo nagrado Združenih narodov za najboljši projekt na področju izboljševanja storitev v javnem sektorju, piše Reporter. Projekt "vse na enem mestu" (VEM) je v omenjeni kategoriji zmagal med vsemi prijavljenimi državami Severne Amerike in Evrope.

Bistvo projekta VEM je, da lahko vse potrebno za začetek samostojnega podjetnika ali gospodarske družbe preprosto uredimo na enem mestu, hkrati pa predstavlja najpomembnejši dosežek prejšnjega mandata na področju e-uprave.

Med pripravo projekta je bilo potrebno uskladiti večje število institucij, ki so bile vključene v proces ustanovitve podjetja, odpraviti nepotrebne sestavine oz. ovire v postopkih in zakonih, zgraditi kompleksen informacijski sistem, vzpostaviti enotne vstopne točke in usposobiti svetovalce.

Projekt je zaživel v letu 2008, v celoti pa ga je izvedla ekipa prejšnjega mandata. Nagrado je v imenu države prevzela sedanja ministrica Irma Pavlinič Krebs. Prejšnji minister dr. Gregor Virant je dejal, da je po tihem upal na vsaj sms čestitko sedanje ministrice, vendar je žal ni dočakal.

Vir: dr. Virant, Gregor. Grenak priokus. Reporter, 5.7.2009

Vir slike: e-VEM

Datum 13.10.2009
Print