Naslov Microsoft izdal Windows 7

Microsoft je 22. oktobra, skoraj tri leta po prihodu Windows Viste, izdal svoj najnovejši operacijski sistem Windows 7, piše Reuters.

Nova okna so hitrejša, vsebujejo manj navlake in podpirajo nove funkcije zaslonov na dotik. Microsoft z novostmi med drugim želi prepričati tudi poslovne in zasebne uporabnike, ki so bili razočarani nad Visto, predvsem zaradi njene (nepotrebne) zapletenosti.

Na predstavitvi v ZDA je Microsoft nova okna predstavil na različnih novih napravah, kot so zelo tanki prenosniki in naprave z zaslonom na dotik. Prikazana je bila tudi Amazonova aplikacija Kindle Reader, ki omogoča branje e-knjig z uporabo funkcij na dotik.

Delo poroča, da je bila nova različica sistema prvič v zgodovini na dan uradne predstavitve na voljo tudi v slovenskem jeziku. Javnosti je bila prvič predstavljena v ljubljanski trgovini Harvey Norman.

Operacijski sistemi Microsoft so prisotni na več kot 90 % osebnih računalnikov. Prvi odzivi kritikov na novo različico so dobri, Microsoft pa želi ta zagon izkoristiti za okrepitev svoje prisotnosti na trgu osebnih računalnikov.

Ali bo prihod nove različice oken pripomogel k prodaji osebnih računalnikov, bo razvidno v prihodnjih mesecih. Kako se bodo na nov operacijski sistem odzvala podjetja, ki so za finančno moč Microsofta najpomembnejša, pa bo znano šele v prihodnjem letu.

Vir: Rigby, Bill. Microsoft launches Windows 7, eyes PC sales rebound. Reuters.com, 22.10.2009 in Slovenska različica novih Windowsov. Delo.si, 20.10.2009

Vir slike: Microsoft

Datum 26.10.2009
Print