Naslov Avtomobilizem zanima 53 % slovenskih uporabnikov

Informacije o avtomobilizmu na spletu išče 53 % slovenskih spletnih uporabnikov, kažejo septembrski rezultati raziskave MOSS, ki poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice.

Med dobro polovico uporabnikov, ki se zanimajo za informacije o avtomobilizmu najdemo 70 % moških. Ti so v omenjeni ciljni skupini tudi aktivnejši uporabniki spleta kot ženske, saj so septembra skupno opravili skoraj 27 milijonov obiskov, ženske pa dobrih 10 milijonov. Moški v segmentu uporabnikov, ki jih zanimajo ali zelo zanimajo informacije o avtomobilizmu, na mesec povprečno opravijo 584 prikazov, ženske pa 489.

Največ spletnih uporabnikov, ki jih zanimajo informacije o avtomobilizmu, spada v starostno skupino od 25 do 35 let (25 %). Ta segment je v septembru opravil več kot 90 milijonov prikazov, od skupno 321 milijonov, kolikor jih je na slovenskem trgu septembra ustvarila celotna ciljna skupina.

Uporabniki, ki se zanimajo ali zelo zanimajo za avtomobilistične informacije, so največkrat zaposleni v podjetju (46 %), sledi jim segment zaposlenih v javnem sektorju (11 %).

Največ navdušencev nad informacijami o avtomobilizmu prihaja iz gospodinjstev s tremi ali štirimi družinskimi člani (59%) in skupnim mesečnim neto dohodkom od 730 do 1.460 evrov (22%) oziroma od 1460 do €2.200 evrov (22%).

Avtomobilska industrija je najbolj oglaševana panoga na internetu, ki porabniku skozi različne oglaševalske in novičarske formate ponuja širok nabor informacij o aktualnih ponudbah in trendih na področju avtomobilizma. Splet tako vse bolj dopolnjuje informacije, ki jih posamezniki pridobijo prek klasičnih kanalov, kot so avtosaloni.

Svetovni splet za avtomobilsko industrijo predstavlja tudi nove raziskovalne priložnosti. Na straneh ponudnikov vse pogosteje zasledimo interaktivne aplikacije, ki so namenjene virtualni konfiguraciji individualne ponudbe. Pridobljene informacije o željah potencialnih strank za oglaševalce predstavljajo smernice za razvoj novih oglaševalskih in prodajnih aktivnosti.

Vir: Moss-soz.si, oktober 2009

Vir slike: Idrija.ws

Vir SOZ
Datum 02.11.2009
Print