Naslov Simgularis pomaga slovenskim tehnološkim podjetjem

15. novembra se zaključi izbor podjetij za projekt Brezmejnik, ki ga pripravlja Simgularis v sodelovanju s Tehnološko agencijo Slovenije.

Še nekaj dni za prijavo na Simgularis

Brezmejnik je projekt namenjen mladim visokotehnološkim ekipam in podjetjem v začetnih fazah razvoja, ki stremijo k pridobivanju stikov in financiranja v Silicijevi dolini. Cilj za letošnje leto je izbrati deset ekip, ki se bodo v drugem letu pripravile in izurile za uspešen nastop v Silicijevi dolini.

Slovenija se uveljavlja kot država z družbo in gospodarstvom, temelječim na znanju. Kljub temu pa so globalno prebojne zgodbe o uspehu še vedno osamljeni primerki, ki nikakor ne uživajo zadostne podpore v domačem okolju. Za uspeh in hitro rast start-up podjetja je tesna povezava z okoljem nujna. Tako lokalnim kot globalnim. V kontekstu visoke tehnologije je slednje brez dvoma Silicijeva dolina, s svojo edinstveno kombinacijo -- kot tudi koncentracijo -- kapitala, znanja in izkušenj.

Poleg samega obiska in priprav na le-tega, projekt stremi k osveščanju podjetij in širše družbe o start-up kulturi, ki v Sloveniji še ni razvita. Dolgoročni cilj Brezmejnika je zlitje obeh prizadevanj kot vzpostavitev stalnega predstavništva v Silicijevi dolini.

Cilj za letošnje leto je izbrati 10 podjetij, ki se bodo drugo leto potegovala za obisk v Silicijevi dolini. Teh 10 izbrancev se bo vse do obiska pripravljalo na delavnicah, predavanjih in z individualnim svetovanjem, da se bodo v Silicijevi dolini kar najbolje odrezali. Izbor se zaključi 15. novembra. Sodelovanje pri projektu je za ekipe brezplačno. Izbranih deset ekip se bo 3. decembra 2009 predstavilo predstavnikom slovenskih podjetij in investitorjem.

Več informacij o projektu in prijavni obrazec najdete na www.brezmejnik.si.

Datum 13.11.2009
Print