Naslov Največ neželene e-pošte v Braziliji

Strokovnjaki ugotavljajo, da razmahu interneta vedno sledi tudi razmah pošiljanja neželene e-pošte, piše Mojevro. Pred leti je preplavila Evropo in ZDA, kjer so jo učinkovito omejili s filtri, zdaj pa se seli v Brazilijo, na Kitajsko in v Indijo.

Brazilija je postala država z največ neželene e-pošte, saj je bilo letos do novembra v tej državi razposlanih 7.700 milijard tovrstnih sporočil. Če bi to  primerjali s številom uporabnikov bi to pomenilo, da vsak Brazilec dnevno prejme 115 neželenih sporočil.

Problem tiči tudi v tem, da v Braziliji razvoju interneta ni sledil tudi razvoj dejavnosti, kot sta filtri neželene pošte in izobraževanje uporabnikov.

Kitajska, ki je bila predhodna država z največ neželene e-pošte, problem rešuje na državni ravni in blokira dostop do spleta posameznikom, ki širijo neželene vsebine. Število le-teh se je letos zato zmanjšalo za četrtino, na 2.400 milijard.

Neželena sporočila se hitro širijo tudi v Indiji. Do letošnjega novembra so tamkajšnji uporabniki e-pošte prejeli 3.600 milijard neželenih sporočil, kar je dvakrat več kot leta 2008.

Vir: Konda, Uroš. Brazilija je kraljestvo nezaželene e-pošte. Mojevro.si, 9.12.2009

Vir slike: eHow

Datum 10.12.2009
Print