Naslov Dazzboard - konkurent iTunes

Dazzboard, javna beta različica upravljalca z različnimi mediji, ki je zasnovan na brskalniku in trdi, da ima vse lastnosti Applovega iTunesa, je sedaj v sklopu investiranja prejel še 1,5 milijona dolarjev investicije, kar mu bo zagotovo omogočalo nadaljnjo rast in hiter razvoj.

Gre za izdelek finskega startup podjetja Linkotec. In kot je v navadi za finska podjetja, se tudi tu v ozadju skriva človek, ki je nekoč bil zaposlen pri Nokii. V tem primeru gre za Tima Teimonena, omeniti pa je potrebno tudi Matsa Thermana, ki je partner pri podjetju HTT Sixgen in Tero-na Salonena, ki je serijski podjetnik in izvršilni direktor in soustanovitelj Dazzboarda. 

Gre za spletno aplikacijo, ki trenutno za svoje delovanje zahteva Windows vtičnik, različica, ki bo kompatibilna z Macom je še vedno v razvoju. Najbolje deluje v zadnji različici Internet Explorerja ali v brskalniku Firefox. Dazzboard vam omogoča, da na vaš računalnik priključite številne različice mobilnih naprav in na spletni upravljalski uporabniški vmesnik iz njih prenesete multimedijske vsebine kot so slike, video posnetki in glasba. Omogoča vam tudi urejanje datotek in njihovo deljenje preko številnih storitev socialnih omrežij. Vsebine lahko seveda v uporabniški vmesnik prenesete tudi s spleta in jih kasneje naložite na vaš telefon ali pa jih delite z drugimi. 

Dazzboard popolnoma podpira številne naprave, a zaenkrat še ni zagotovila, da se bo tudi sam obdržal na trgu tako dolgo kot to uspeva Aplovemu iTunes-u, katerega lahko spremljamo že sedem let. 

Vir: TechCrunch

Datum 16.02.2010
Print