Naslov Brezplačni Microsoftov protivirusni program

Microsoft je izdal brezplačno varnostno rešitev za osebne računalnike Security Essentials, ki poleg protivohunskega vsebuje tudi protivirusni program, piše Monitor.

Tokrat so se obrambe pred vsiljivci lotili resneje. Program omogoča hitro (posamezne mape) ali podrobno (celoten disk) pregledovanje računalnika ter pregled po meri. Pri Monitorju ugotavljajo, da se program glede na porabo procesorskega časa in pomnilnika uvrsti med boljše rešitve. Uporabljali ga bodo tisti, ki iščejo brezplačno rešitev in nimajo predsodkov proti Microsoftovim programom.

Od drugih brezplačnih rešitev se loči predvsem po možnosti nastavljanja preverjanja po urniku (dnevno, tedensko). Program je zmožen zahtevo iskati viruse po arhivih in stisnjenih datotekah, žal pa virusov v teh datotekah ne najde pri iskanju ob dostopu. Tudi zaradi tega skoraj nič ne upočasni kopiranja datotek z zapisljivih medijev na trdi disk.

Pri Microsoftu ponujajo tri različice varnostnega programa, prirejene za operacijski sistem Windows XP, 32-bitna sistema Vista in Windows 7 ali 64-bitna sistema Vista in Windows 7. Po zagonu namestitvenega programa ta najprej preveri pristnost operacijskega sistema z orodjem Windows Genuine Advantage in šele nato dokonča namestitev.

Vir: Robar, Vlado. Novi brezplačnik. Monitor, december 2009

Vir slike: Jmls.edu

Datum 18.02.2010
Print