Naslov Google je predstavil Buzz

Google je javnosti predstavil Buzz, novo socialno mrežo.

Storitev je vgrajena neposredno v e-poštno storitev Gmail in omogoča uporabnikom, da posodabljajo svoj status, delijo vsebine, prebirajo in komentirajo prispevke prijateljev. Uporabniki lahko objavijo zasebne ali javne posodobitve svojega statusa, kar se imenuje buzz in delijo vsebine tudi iz drugih strani kot so Twitter, YouTube, Flickr in Picassa. Sporočila so označena s simbolom Buzza in so vgrajena direktno v Gmailov 'inbox' poštni predal. Zasebne posodobitve so avtomatsko dodane v uporabnikov profil, medtem ko so javne posodobitve dosegljive tudi preko iskalnih pogonov. Stran krasijo tudi nekateri elementi Twitterja kot je na primer možnost, da ljudem, ki objavljajo vsebine, "sledimo". Buzz je prav tako vgrajen v Googlovo kartografsko storitev.

Google se bo tako poskušal bojevati z največjim rivalom Facebookom, ki ima okoli 400 milijonov uporabnikov. Toliko jih je na svojo stran pridobil vse od splavitve leta 2004. Buzz se bo sprva osredotočil predvsem na regularne uporabnike Googlove pošte Gmail, ki jih je približno 170 milijonov. 

Google je tako naredil velik korak naprej na področju socialnih mrež. Buzz krasijo mnoge funkcije in posebnosti in je dobro prilagojen za uporabnike mobilnih telefonov.

Vir: BBC News, 9.2.2010.

Vir slike: Google

Datum 19.02.2010
Print