Naslov Američani do spleta vse pogosteje prek mobilnih naprav

Američani na spletu prek mobilnih naprav v povprečju preživijo 2,7 ure na dan, piše PR Newswire. Velika večina mobilnih uporabnikov (91 %) svetovni splet uporablja za druženje, denimo takojšnje sporočanje, e-pošto in socialna omrežja.

Američani po mobilnem internetu vse bolj posegajo predvsem zato, ker jim omogoča takojšnjo povezavo do spletnih vsebin kjerkoli se nahajajo. Na ta način lahko dostopajo do storitev, brez da bi se morali nahajati pred osebnim računalnikom doma ali v službi.

Slednje se kaže predvsem na področju poslovanja, saj v te namene splet uporablja 60 % mobilnih uporabnikov, medtem ko med tradicionalnimi uporabniki ta delež znaša 45 %. Mobilni telefoni so v ZDA postali nepogrešljiv pripomoček tudi pri urejanju drugih področij življenja, kot sta povezovanje s prijatelji ter nakupovanje izdelkov.

Američani osebne računalnike uporabljajo predvsem pri obdelavi vsebin, ki zahtevajo večjo pasovno širino, po mobilnih telefonih pa posegajo pri pomembnih vsakodnevnih opravilih. V različnih panogah zato prihaja do številnih sprememb in priložnosti, mobilni dostop pa postaja vse pomembnejši tudi za konkurenčnost podjetij.

Vir: Prnewswire.com, 10.2.2010

 

Vir slike: Watblog

Vir PR NewswirePrivacy International
Datum 11.03.2010
Print