Naslov Socialni mediji in privrženost blagovni znamki

Raziskava organizacij Chadwick Martin Bailey in iModerate je pokazala, da bi se posamezniki, ki so na socialnih omrežjih pričeli slediti določeni blagovni znamki, bolj verjetno odločili za njen nakup, prej pa bi jo tudi priporočili prijateljem, piše eMarketer.

Med uporabniki Facebooka najdemo 51 % tistih, ki bi se bolj verjetno odločili za nakup ene ali več blagovnih znamk, odkar so jim s pomočjo tega omrežja pričeli slediti. Med uporabniki Twitterja ta delež znaša 67 %.

Tu se kaže tudi potencial socialnih medijev za širjenje informacij od ust do ust. Odkar so pričeli slediti določeni blagovni znamki, bi le-to svojim prijateljem bolj verjetno priporočilo 60 % uporabnikov Facebooka in skoraj 80 % uporabnikov Twitterja.

Glavni razlogi, da se uporabniki Facebooka odločijo spremljati blagovno znamko, so iskanje popustov, predhodni nakupi te znamke in želja sporočiti drugim, da znamko podpirajo. Med uporabniki Twitterja se med poglavitne razloge uvrstijo popusti, sveže informacije in ekskluzivne vsebine.

Vir: eMarketer.com, 16.3.2010

Vir slike: simonjturner.co.uk

Datum 25.03.2010
Print