Naslov Facebook bo uvedel spletno pisarno

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg je naznanil, da bodo v sodelovanju z Microsoftom svojim uporabnikom omogočili spletno ustvarjanje, urejanje in deljenje dokumentov Worda, Excela in Power Pointa, piše The Guardian.

Projekt je trenutno v preizkusni (beta) fazi in temelji na spletni izvedenki Microsoftove pisarne 2010. Microsoft bo s tem k svoji bazi potencialnih uporabnikov spletnih pisarniških aplikacij dodal 400 milijonov Facebookovih uporabnikov, kar bo podjetju izboljšalo začetno točko pri konkuriranju Googlovi storitvi Docs.

Zaenkrat se sicer še ne ve, katere funkcije bodo Facebookove pisarniške aplikacije ponujale, vendar pa je že znano, da imajo Microsoftove spletne aplikacije prednost pred Googlovimi, saj omogočajo večjo združljivost z namiznimi različicami Microsoft Offica.

Medtem ko bo Microsoftova spletna pisarna na voljo vsem spletnim uporabnikom, pa Facebook stavi na dodatne družabne zmogljivosti, kot so objava dokumentov na uporabnikovem zidu in profilu. Pri Facebooku si prizadevajo, da bi na dolgi rok uporabnikom omogočili uporabo še drugih priročnih aplikacij za ustvarjanje vsebin.

Vir: Schofield, Jack. Facebook introduces Docs, based on Microsoft Web Office. Guardian.co.uk, 22.4.2010

Vir slike: Freshwap

Datum 26.04.2010
Print