Naslov Leta 2014 milijarda mobilnih uporabnikov e-pošte?

Do konca leta 2014 bo število mobilnih uporabnikov e-pošte preseglo milijardo, saj uporabniki za deljenje informacij in vsebin v vse večji meri želijo imeti možnost uporabe mobilnih naprav, piše Gartner.

Brezžični dostop do elektronske pošte omogoča doseganje večje produktivnosti, zato mu določene organizacije in podjetja pripisujejo velik pomen. Gartner je v začetku leta po svetu naštel več kot 80 milijonov poslovnih e-poštnih naslovov, ki omogočajo mobilni dostop.

Mobilna e-pošta se v vse večji meri povezuje z orodji za skupinsko sodelovanje in družabnimi omrežji, slednja tudi vse bolj dopolnjujejo e-pošto na področju medosebnega poslovnega komuniciranja. Gartner zato predvideva, da bodo do leta 2014 na tem področju družabna omrežja pri 20 % poslovnih uporabnikov v celoti nadomestila e-pošto.

Storitve računalništva v oblaku, ki se osredotočajo na e-pošto in skupinsko sodelovanje, že vključujejo podporo za mobilni dostop. Te storitve se sicer nahajajo še v zelo zgodnji fazi krivulje prevzemanja, vendar Gartner predvideva, da se bo to močno spremenilo v naslednjih treh do petih letih. Če je leta 2009 računalništvo v oblaku pokrivalo le 3 % vseh e-poštnih naslovov, naj bi se ta delež do leta 2012 povečal na 10 %.

Vir: Gartner.com, 30.6.2010

Vir slike: Hayesheights.org

Datum 05.07.2010
Print