Naslov Vabilo na posvet o digitalni agendi

Evropska komisija je 19. maja 2010 predstavila Digitalno agendo za Evropo, ki sodi v širši kontekst strategije "Evropa 2020" strategije za izhod iz krize in pripravo gospodarstva Evropske unije za novo desetletje. Digitalna agenda je prva od sedmih najvidnejših pobud v okviru omenjene strategije.

Pristojni Generalni direktorat Evropske komisije za informacijsko družbo želi na podlagi predlagane agende zbrati mnenja in predloge strokovne in zainteresirane javnosti. Zato v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji v petek, 23. julija 2010, ob 10. uri v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani organizira posvet o Digitalni agendi. Na posvetu bodo sodelovali:

  • dr. Zoran Stančič, namestnik generalnega direktorja Generalnega direktorata Evropske komisije za informacijsko družbo;
  • g. Nikolaj Simič, generalni direktor Direktorata za informacijsko družbo na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo;
  • mag. Ana Robnik, svetovalka za telekomunikacije, Iskratel d.o.o. Kranj, kot predstavnica sektorja IKT industrije;
  • mag. Uroš Urbanija, glavni urednik multimedijskega centra RTV Slovenija MMC, kot predstavnik spletnega medija;
  • g. Klemen Robnik, vodja centra Kiberpipa, kot predstavnik nevladnega IKT sektorja.

Posvet bo moderiran in odprt za strokovno javnost in medije.

Zaradi omejenega števila sedežev vas prosimo, da do srede, 21. julija 2010, potrdite udeležbo po telefonu na številko 01 252 88 07 ali po elektronski pošti na naslov melita.podhovnik@ec.europa.eu.

Vir: Europa.eu, julij 2010

Vir slike: Cio.co.uk

Datum 19.07.2010
Print