Naslov Vsak teden 57.000 lažnih spletnih strani, ki se sprva zdijo pristne

Kiberkriminalci vsak teden ustvarijo 57.000 novih lažnih spletnih strani, da bi uporabnike bodisi prevarali bodisi okužili z zlonamernim programjem, piše Panda.

Hekerji v ta namen vsak teden v povprečju uporabijo 375 različnih imen prepoznavnih podjetij in blagovnih znamk, kot so eBay, Western Union, Visa in Amazon.

Večina (65%) lažnih spletnih mest skuša imitirati spletne banke, sledijo spletne trgovine in dražbe (27%), druge finančne institucije (2%), vladne organizacije (1,9%) in spletni plačilni servisi (1,8%).

Z uporabo imen znanih podjetij spletni kriminalci skušajo doseči tudi to, da bi se zlonamerne spletne strani uvrstile med prve zadetke spletnih iskalnikov, kar bi povečalo število potencialnih žrtev.

»Uporabnik težko presodi, če gre za lažno spletno stran, kadar jo doseže prek spletnega iskalnika. Zato je priporočljivo spletna mesta e-bančništva in e-nakupovanja obiskovati tako, da vnesemo njihov spletni naslov v navigacijsko vrstico brskalnika,« je pojasnil Luis Corrons, tehnični direktor podjetja PandaLabs.

Vir: Pandasecurity.com, 6.9.2010

Vir slike: Thetechherald.com

Datum 29.09.2010
Print