Naslov Zasebnost uporabnikov pri rabi socialnih medijev dovolj dobro varovana?

Večina ameriških uporabnikov socialnih medijev meni, da mehanizmi za varovanje zasebnosti delujejo dovolj dobro, da lahko preprečijo morebitne zlorabe ali druge negativne izkušnje pri rabi tovrstnih medijev, piše eMarketer.

Delež uporabnikov socialnih medijev, ki so v to zelo prepričani ali delno prepričani, v starostni skupini od 18 do 33 let znaša 77%, v segmentu od 34 do 45 let pa odstotno točko manj. Med uporabniki od 46 do 64 let je takih 61%, v starostni skupini nad 64 let pa 67%.

Kljub temu, da je večina uporabnikov prepričana, da je njihova zasebnost na socialnih medijih dovolj dobro varovana, obstajajo tudi primeri negativnih izkušenj, povezanih s tovrstnimi mediji. Tu prevladujejo dogodki, ko je bil uporabnik prizadet ali užaljen zaradi določenega sporočila ali fotografije, s čemer se je že soočilo 43% uporabnikov socialnih medijev.

Izkušnje z dogodkom, da je določeno objavo videla oseba, ki ji ta objava ni bila namenjena, je že imelo 26% uporabnikov. Ta težava je pogosto povezana s preveč zapletenimi in premalo transparentnimi nastavitvami zasebnosti na socialnih medijih.

Med ameriškimi uporabniki socialnih medijev je 7% tistih, ki zaradi so zaradi objavljenih fotografij že imeli težave v šoli ali na delovnem mestu. Prav tako je 7% uporabnikov zaradi objavljenih sporočil ali fotografij že izgubilo priložnost za zaposlitev.

Vir: eMarketer.com, 26.1.2011

Vir slike: Tarpaflex.com

Datum 02.02.2011
Print