Naslov Nov projekt osveščanja mlajših otrok o varni uporabi interneta Ovce.sk

V tem tednu je bilo javnosti prvič predvajanih devet sinhroniziranih risank iz serije OVCE.sk, ki na zabaven način prikažejo otrokom, kako pomembno je, da se na spletu obnašamo pametno in odgovorno. Glasove sta likom v risankah posodila raper Trkaj in Tamir Gostiša. Projekt se izvaja na Fakulteti za družbene vede, z risankami pa bodo predšolske otroke in mlajše osnovnošolce osveščali o varni uporabi spleta in varovanju zasebnosti na internetu.

»Po vsej Evropi se kaže trend usmerjanja preventivnih aktivnosti osveščanja o varni rabi interneta k nižjim starostnim skupinam, da bi bili otroci o tveganjih virtualnega prostora informirani, praktično še preden se z njimi srečajo. Zato smo veseli, da lahko take aktivnosti in kvalitetna gradiva ponudimo tudi v slovenskem jeziku,« je povedala Ajda Jerman Kuželički, vodja projekta Ovce.sk v Sloveniji.

Paket risank, kvizov in metodološkega priročnika za delo v razredu, ki učiteljem, vzgojiteljem in mentorjem daje podrobna navodila in ponuja še veliko predlogov dodatnih aktivnosti za preventivno delo z otroki na tem področju, bo v februarju, mesecu varne uporabe interneta, poslan na vse slovenske šole in v vrtce. Risanke ter igre za otroke so na voljo na spletni strani ovce.sk.

Posamezne risanke si lahko ogledate tukaj:

Datum 17.02.2011
Print