Naslov Spletni goljufi ženskam ponujajo 'popolnega partnerja'

Primer ruske lepotice, ki moškega želi bolje spoznati in mu izkazati svojo ljubezen, vendar najprej potrebuje denar za letalsko karto, spada med najbolj pogoste spletne prevare zadnjih 10 let. V zadnjem času se vse bolj pojavljajo tudi primeri podobnih goljufij, kjer so tarča ženske, piše Panda.

Pošiljatelj sporočila, ki je navadno poslano prek socialnega omrežja, se ženski skuša predstaviti kot popoln partner, ki išče resno razmerje, je odgovoren, ima stabilen dohodek, je duhovit, romantičen, izobražen, dober oče itn.

Zgodba v nadaljevanju postane vse bolj podobna klasičnim prevaram, v katerih glavno vlogo igra ruska lepotica, saj idealni moški potrebuje denar, da bi lahko obiskal svojo izbranko. Če ga dobi, se za njim izgubi vsaka sled.

»Zelo malo verjetno je, da bi se ena oseba zaljubila v drugo samo na podlagi ogleda profila na socialnem omrežju. Vsi uporabniki, tako moški kot ženske, ki prejmejo takšna sporočila, naj bodo zelo previdni, saj gre skoraj v 100% primerov za prevaro,« opozarja Luis Corrons, tehnični direktor PandaLabs.

Vir: Pandasecurity.com, 22.12.2010

Vir slike: Credit.com

Datum 09.03.2011
Print