Naslov Projekt OVCE.SK prireja dogodek v Koloseju

Serija zabavnih in izobraževalnih risanih internetnih dogodivščin ovčk, ovnov in njihovih pastirjev je že osvojila slovenske šole, učitelje in učence. V četrtek, 12. maja 2011 med 11.00 in 13.00 pa pripravljamo:

  • Kino predvajanje izobraževalnih risank o varni rabi interneta in varovanju osebnih podatkov OVCE.SK
  • Pogovor z ustvarjalci risank: reperjem Trkajem, ki je posodil slovenski glas likom v risankah, iz Slovaške pa prihajata pisec scenarijev Miroslav Drobný in režiser risank Jaroslav Baran
  • Pogovor o varni rabi interneta in rap koncert v izvedbi Trkaja za 150 otrok in učiteljev iz vse Slovenije

Na prireditev v Koloseju bodo kot občinstvo povabljeni avtorji najboljših izdelkov SAFE-SI natečaja. Ostali pa se lahko dogodku pridružite preko spletne video konference, ki jo bo omogočil Arnes. Možen bo tudi online klepet in postavljanje vprašanj nastopajočim in ustvarjalcem risank.

Risanke so nastale v okviru projekta Ovce.sk, ki ga koordinira slovaška organizacija eSlovensko, v Sloveniji ga izvajamo na Fakulteti za družbene vede, tretji partner pa je avstrijski inštitut za aplicirano telekomunikacijo OIAT. Financiran je s strani Evropske komisije program Temeljne pravice in državljanstvo.

Devet risank na izjemno prijazen in zabaven način otrokom prikaže in jih pouči o sicer resnih in pomembnih temah s področja varne uporabe spleta in mobilnih telefonov – od posledic neprevidnega objavljanja osebnih podatkov do spletnega ustrahovanja, škodljivih spletnih vsebin (rasizem, spodbujanje k anoreksiji) in zlorab otrok:

Risanke so na voljo na spletni strani Ovce.sk, kjer otroci najdejo tudi interaktivne kvize za preverjanje znanja o varni rabi interneta, igre, pobarvanke, mobilna ozadja in ohranjevalnike zaslona. Za učitelje, vzgojitelje, mentorje pa je pripravljen tudi metodološki priročnik, kako delati z risankami v razredu.

 

 

 

Datum 09.05.2011
Print