Naslov Google AdWords uvaja priporočitev oglasov z gumbom +1

Google je gumb +1 v rezultatih iskanja v angleščini sicer najavil že marca, sedaj pa to storitev uvaja globalno. Nova funkcionalnost se bo najprej pojavila na Googlovih večjih spletiščih, kot so google.co.uk, google.de, google.co.jp in google.fr, nato pa bodo na vrsti še preostala.

Uporabniki, ki so prijavljeni v Google, lahko med iskanjem z uporabo gumba +1 z enim samim klikom prijateljem priporočijo spletni oglas ali vsebino, ki jim je všeč. Gumb +1 vpliva na razvrstitev rezultatov neplačanega iskanja, uporabljati pa ga je mogoče v okviru neplačanega iskanja, oglasov ali spletnih mest izdajateljev.

Uporabniki lahko prek priporočil, ki jim jih posredujejo prijatelji, lažje ugotovijo, kateri oglasi in neplačani rezultati iskanja so zanje relevantni. Medtem ko gumb +1 vpliva na razvrstitev rezultatov neplačanega iskanja, pa nima vpliva na oceno kakovosti za oglase in razvrstitev oglasov. Ker gre za funkcijo, ki dopolnjuje obstoječe oglaševalske akcije, uporabnikom storitve AdWords zaradi gumba +1 ni potrebno spreminjati oglaševalske strategije.

Vir: Friedman, Dan. +1 around the world. Blogspot.com, 27.6.2011.

Vir slike: Storageblog.g5platform.com,

Vir Google
Datum 05.07.2011
Print