Naslov Ustanovljen je Direktorat za informacijsko družbo

Vlada RS je na seji 16. decembra 2004 sprejela uredbo o spremembah in dopolnitvah uredbe o organih v sestavi ministrstev, ki je bila potrebna zaradi uskladitve podzakonskega predpisa z zakonom o spremembah in dopolnitvah zakona o državni upravi, ki nekoliko spreminja strukturo oz. delovna področja ministrstev.

 

Tako bo v sestavi Ministrstva za gospodarstvo Inšpektorat RS za elektronske komunikacije, elektronsko podpisovanje in pošto. Inšpektorat RS za elektronske komunikacije, elektronsko podpisovanje in pošto bo opravljal naloge inšpekcijskega nadzora nad izvrševanjem zakonov, drugih predpisov in splošnih aktov na področjih elektronskih komunikacij in pošte ter naloge inšpekcijskega nadzora v skladu z zakonom, ki ureja elektronsko poslovanje in elektronski podpis.

 

Uredba prav tako določa notranjo organizacijo ministrstev, in sicer tako, da predvideva ustanovitev direktoratov v naslednjih ministrstvih, tudi na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Na omenjenem ministrstvu bodo delovali naslednji direktorati: Direktorat za znanost in visoko šolstvo, Direktorat za informacijsko družbo in Direktorat za tehnologijo.

 

S to novo organizacijo ministrstev želi vlada racionalizirati delo ministrstev in odpraviti dosedanje podvajanje nalog. Tako bo poglavitni del nalog dosedanjega Ministrstva za informacijsko družbo prešel na Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, in sicer na Direktorat za informacijsko družbo, del nalog bo prevzel Direktorat za elektronske komunikacije na Ministrstvu za gospodarstvo, en del pa Direktorat za e-upravo in upravne procese na Ministrstvu za javno upravo.

Datum 17.12.2004
Print