Naslov Evropska komisija je reorganizirala Direktorat za informacijsko družbo in medije

Od 1. februarja ima Generalni direktorat za informacijsko družbo in medije pri Evropski komisiji dva nova direktorata in tri nove enote. Reorganizacija zaključuje spremembe, ki so posledica odločitve predsednika Barrosa, da združi vse tri vidike sodobnih elektronskih komunikacij (področje oddajanja, računalniških omrežij in elektronskih komunikacijskih storitev) pod odgovornostjo komisarke Viviane Reding.

Novi Direktorat za audio-video, medije in internet združuje enoto za audio-video politiko in medijski program, ki sta bili v prvem koraku že prestavljeni z Generalnega direktorata za izobraževanje in kulturo.

Nov raziskovalni direktorat je novo mesto za tiste raziskovalne aktivnosti Generalnega direktorata, ki so v tesni povezavi z javnimi storitvami za državljane in podjetja. Ta direktorat bo imel svojo administrativno in finančno enoto.

Novi Direktorat za splošne zadeve bo skrbel za podporne storitve potrebne za notranje načrtovanje in koordinacijo z drugimi evropskimi institucijami in praktično udejanjanje reforme.  Ta direktorat vsebuje tudi novo enoto posvečeno skrbi za nasvete pravnega značaj, ki je bila prej del finančne enote.

Znotraj Direktorata za sestavne dele in sisteme je bila enota, ki je pokrivala IKT za transport in okolje. Ta je sedaj razdeljena med dve samostojni enoti kar omogoča da bosta obe področji samostojno obravnavani.

Datum 15.02.2005
Print