Naslov Nakup vstopnic preko spleta

Moj mikro je v marčni številki objavil članek o možnostih nakupa različnih vstopnic preko interneta.

Vstopnice bi lahko razdelili na kino vstopnice in vstopnice za koncerte. Na področju kino vstopnic imamo pri nas dva ponudnika; to sta Planet Tuš in Kolosej. Planet Tuš ne prodaja vstopnic preko interneta. Na spletni strani ponujajo le informacije o filmih in cenik. Kolosej ima možnost nakupa kart preko interneta vendar le s kartico Joker. Vstopnico je potrebno dvigniti na blagajni ali kartomatu. Obstaja tudi možnost nakupa preko wapa, vendar je treba tam prišteti še provizijo v znesku prenosa podatkov. To lahko podraži vstopnico tudi do 10 %.

Na področju nakup vstopnic za koncerte so razmere boljše. Vstopnice preko interneta ponujajo trije ponudnik (Koncerti, Vstopnice, Esiti). Naročiti jih je mogoče preko interneta nato pa prevzeti na sedežu podjetij ali pa po pošti. Plačilo je možno po povzetju ali pa pri nekaterih tudi s kreditno kartico. Pri tem je potrebno upoštevati provizijo, ki znaša 4,5 %, medtem ko je pri plačilo po povzetju le 1 %.

Na področju gledaliških predstav nakup preko interneta ni možen.

Od vseh ponudnikov, si le eden zasluži najboljšo oceno pa še to z zadržkom. Čeprav je bilo v preteklosti na tem področju narejenega že veliko, pa bo potrebno napraviti nov korak. Ta nas bo pripeljal tako daleč, da bomo vstopnico kupili doma in jo doma tudi stiskali.

Vir: Okorn, B. Udobno, a ne nujno poceni, Moj mikro, letnik 21, št. 3, marec 2005.

Datum 21.03.2005
Print