Naslov Uspešno uvajanje standarda za merjenje obiskanosti

Večina ameriških članic mednarodne organizacije Interactive Advertising Bureau (IAB) bo do konca leta 2005 opravila s certifikacijskim procesom globalnega standarda za spletno merjenje. Štiri medijska podjetja so proces že v celoti zaključila, 13 podjetij pa se je zavezalo k izpolnitvi zahtev do konca leta 2005 oziroma začetka 2006. Pri usklajevanju smernic in oblikovanju standarda je s svojim znanjem in izkušnjami sodeloval tudi Iprom, ki nove določbe že od novembra 2004 uporablja v svoji programski rešitvi za distribucijo, ciljanje in sledenje spletnim oglasom, Iprom AD Server.

Smernice novega standarda so bile objavljene novembra 2004, kot odgovor na dolgoletno skrb tržnikov in agencij glede nujnosti standardizirane merilne metode. Te smernice vsebujejo natančne določbe za merjenje spletnih oglaševalskih akcij, ki je najpomembnejši podatek pri uvajanju skladnih in natančnih spletnih meritev pri različnih založnikih ter na različnih oglaševalskih strežnikih po svetu.

Vodilni svetovni ponudniki medijskih in tehnoloških rešitev za oglaševanje s spletnimi oglasi so pod okriljem organizacije IAB postavili vrsto mejnikov v oglaševalski industriji. Oblikovali so globalni meritveni standard, ki so ga sprejeli vsi ključni regulatorji spletne oglaševalske industrije v ZDA, Evropi, Aziji in Latinski Ameriki. Drugi mediji, kot so televizija, radio in revije, uporabljajo drugačne tehnike merjenja, odvisne od države in regije.

Podjetja, ki so že zaključila certifikacijski proces, so ameriški medijski giganti CNET Networks, Univision, Weather.com in Yahoo!. Med trinajstimi podjetji, ki so se zavezala, da bodo smernice sprejela do konca leta 2005 oziroma začetka 2006, so Walt Disney Internet Group, Forbes.com, MSN in NY Times.

Vir: Iprom, 26.8.2005

Vir Iprom
Datum 29.08.2005
Print