Naslov Slovenska industrija računalniških iger
Mladina je objavila daljši članek o stanju industrije računalniških igric na naših tleh. Dolgo je veljajo, da je bila pri nas najpomembnejša skupina, ki je izdelovala računalniške igrice Arxel Tribe, ki je ustvarila 14 različnih iger, od tega nekaj svetovno uspešnih. Podjetje se je leta 2001 prodalo distribucijsko založniški verigi, ki pa je propadla.

Iz Arxel Tribe so izšli trije sodelavci, ki so leta 2002 ustanovili podjetje ZootFly. Trenutno se ukvarjajo s prvim obsežnejšim projektom in sicer tankovske akcijske igre Panzer Action Elite: Fields of Glory, ki naj bi izšel februarja 2006. Posebnost podjetja je, da so razvili lastni pogon igre (game engine), ki je dejansko popolna simulacija sveta, na kateri je mogoče programirati različne igre. Ukvarjajo se tudi z razvojem in izdelavo programske opreme za potrebe vojske.

Drugi projekt v Sloveniji je Soaringsim. Gre za garažni projekt katerega izdelek je odlična simulacija jadralnega letenja Condor. Izdelala pa sta jo dva zanesenjaka v svojem prostem času.

Vir: Aleksič, Jure. Slovenskega naroda špili. Mladina, 7.11.2005.

Datum 15.11.2005
Print